Pohane tikvice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane tikvice
Pohane tikvice sa mozzarellom.

Sastojci

Broj porcija
30
3veće tikvice
3jaja
Malo mlijeka
Oštro brašno
Krušne mrvice
Sol
Papar
Vegeta
Suncokretovo ulje
(Drugi začini po želji)

Priprema

1

Tikvice ogulite i narežite na kolutiće (debljine oko 5 mm). Malo ih posolite i ostavite kratko da ispuste višak vode.

2

U jedan tanjur razmutite jaja sa začinima i malo mlijeka.

3

U drugi tanjur stavite oštro brašno.

4

U treći tanjur stavite krušne mrvice.

5

U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Stavite ga dovoljno da tikvice ne diraju dno.

6

Tikvice umočite u brašno pa u jaja i na kraju zavaljajte u krušne mrvice.

7

Stavite tikvice u zagrijano ulje i pohajte ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

8

Ja ih serviram uz mozzarellu jer tako najviše volimo.