Stavite mrvice u posudu. Pomoću ribeža naribajte luk preko mrvica. Pomiješajte prstima i ostavite da se namače nekoliko minuta.
U veliku posudu dodajte preostale sastojke za pljeskavicu. Smjesu miješajte prstima par minuta da se dobro sjedini. Podijelite na 5 dijela i čvrsto oblikujte u ovalne pljeskavice debljine oko 2 cm.
Zagrijte ulje u tavi na jakoj vatri. Dodajte odreske i pecite prvu stranu 1 minutu, a zatim preokrenite i pecite drugu stranu dok ne porumeni (unutra će i dalje biti sirove). Izvadite na tanjur.
Ako tava izgleda suho, dodajte još malo ulja. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te dinstajte 2 minute dok luk ne postane proziran. Dodajte gljive u tavu i kuhajte 2 - 3 minute dok ne postanu zlatne boje. Smanjite temperaturu na srednje jaku i dodajte maslac. Kad se otopi, dodajte brašno i kuhajte 30 sekundi uz stalno miješanje. Postepeno dodavajte goveđi temeljac, stalno miješajući dok više ne bude grudica. Dodajte odreske i kuhajte 5 - 7 minuta ili dok se umak ne zgusne, povremeno miješajući. Ako je umak pregust, dodajte još vode. Odreske izvadite na tanjur. Okusite umak te začinite solju i paprom po ukusu.
Poslužite Salisbury odreske prelivene umakom od gljiva s pire krumpirom ili prilogom po želji. Ukrasite s peršinom.
(po porciji)