Bijela riba s koricom od parmezana

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Bijela riba s koricom od parmezana by Shutterstock Shutterstock
Ova bijela riba s koricom od parmezana lagana je, pahuljasta i hrskava u isto vrijeme. Odlična je za laganu ljetnu večeru koja je gotova za samo 30 minuta. Poslužite uz svoju omiljenu salatu ili prilog.

Sastojci

Broj porcija
4
550 gfileta čvrste bijele ribe poput oslića, bakalara ili tilapije
40 gpanko mrvica
30 gparmezana
2 žlicemaslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
1 češanjčešnjaka, usitnjen
2 žlicekorice limuna
1 žlicasoli
½ žličicepapra
½ žličicekajenskog papra

Priprema

1Pripremite ribu

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Pošpricajte sprejem za kuhanje ili premažite uljem i na to stavite riblje filete.


2Napravite smjesu

U zdjelici vilicom pomiješajte sve preostale sastojke, osim limunovog soka. Lagano pritisnite smjesu na filete od ribe, a zatim pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 20 minuta. Prije posluživanja prelijte ribu limunovim sokom. Poslužite uz prilog po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.