Bobanova torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Bobanova torta
Bobanova torta
Jednostavna ljetna torta sa spužvastim čokoladnim biskvitom koje savršeno nadopunjuje kiselkasto voće i kremasti šlag.

Sastojci

Broj porcija
8
6jaja
120 gšećera
120 gčokolade za kuhanje
½ vrećicepraška za pecivo
Pekmez po želji
Voće po želji
200 mlvrhnja za šlag

Priprema

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
Žutanjke izmiješati sa šećerom i praškom za pecivo.
Dodati otopljenu čokoladu.
U smjesu od žutanjaka nježno umiješati snijeg od bjelanjaka.
Peći u namašćenom kalupu, u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C 30 - 35 minuta. (Tijekom pečenja, biskvit će se jako napuhati, a kada ga izvadite će splasnuti. Tako treba biti!)
Kada se biskvit ohladi i splasne, premažite ga pekmezom po želji (količina ovisi o vama, ukoliko volite intenzivniji okus stavite više pekmeza).
Dodajte svježe voće (količinu dodajte po želji, ili ovaj korak možete i preskočiti).
Istucite vrhnje za šlag te ukrasite tortu.
Prije posluživanja kolač dobro ohladite.