Salata s grilanim kukuruzom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata s grilanim kukuruzom by Shutterstock Shutterstock
Ako volite pečeni kukuruz, voljet ćete i ovu salatu. Grilanom kukuruzu dodajte nasjeckan avokado i rajčicu i sve prelijte osvježavajućim vinaigrette dresingom sa sokom limete, maslinovim uljem i začinima. Salatu dobro ohladite i poslužite uz meso ili povrće s roštilja.

Sastojci

Broj porcija
4
2svježa klipa kukuruza šećerca
1 žličicasoli
5 žlica maslinovog ulja
8 žlicasoka od limete
½ žličicemljevenog kima
1avokado izrezan na kockice
220 gcherry rajčice prepolovljene
45 gcrvenog luka, sitno nasjeckanog
30 gkorijandera, nasjeckanog
¼ žličicepapra

Priprema

1Pripremite roštilj

Roštilj očistite i pripremite za izravno kuhanje na umjerenoj vatri, oko 180 stupnjeva.


2Pecite 

Kukuruz premažite s 2 žlice maslinovog ulja i začinite s 1/2 žličice soli. Pecite ga na izravnoj, srednje jakoj vatri, zatvorenog poklopca, dok se ne zažari i kukuruz ne omekša. To će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Kukuruz maknite s roštilja i ostavite da se malo ohladi. Izrežite zrna kukuruza iz klipa i stavite u veliku posudu.


3Napravite preljev

U zasebnoj zdjeli umutite preostalo maslinovo ulje, sol, sok limete, kim i papar. Stavite sa strane.


4Dodajte ostale sastojke

Dodajte avokado, rajčice, luk i korijander u posudu s kukuruzom te prelijte preljevom. Nježno promiješajte. Poslužite odmah.

Napomena

Kukuruz također možete pripremiti u gril tavi na štednjaku istim postupkom kao i na roštilju.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
320 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
25 g
Ugljikohidrati
24 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.