Kruh od badema

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh od badema
Kruh od badema
Kruh od badema bez ugljikohidrata.

Sastojci

Broj porcija
15
250 gbadema
1 žličicasoli
40 glanenih sjemenki
1 žličicapraška za pecivo
1 žlicajabučnog octa
1 žlicameda
30 gkokosovog ulja
5jaja
50 gsuncokretovih sjemenki

Priprema

Bademe izmeljite u blenderu ili u mašinici za orahe.
U blenderu također izmeljite lanene sjemenke dok se ne pretvore u prah.
Sve suhe sastojke povežite i stavite sa strane.
U drugoj posudi kratko povežite jaja sa ostalim mokrim sastojcima.
Suhe sastojke dodajte u smjesu sa jajima, te im dodajte otopljeno kokosovo ulje i suncokretove sjemenke.
Tijesto izlijte u kalup za kruh koji ste premazali uljem i obložili dno papirom za pečenje.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C oko 30-35 min.
Temperaturu i vrijeme pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste.
Kruh je gotov kada ubodete čačkalicu u sredinu i ona izađe čista.
Kruh ostavite oko 30 min da se ohladiti u kalupu, te ga onda izvadite i pokrijte dok se potpuno ne ohladi.
Kruh može stajati u hladnjaku do 5 dana.