Priprema
Bademe izmeljite u blenderu ili u mašinici za orahe.
U blenderu također izmeljite lanene sjemenke dok se ne pretvore u prah.
Sve suhe sastojke povežite i stavite sa strane.
U drugoj posudi kratko povežite jaja sa ostalim mokrim sastojcima.
Suhe sastojke dodajte u smjesu sa jajima, te im dodajte otopljeno kokosovo ulje i suncokretove sjemenke.
Tijesto izlijte u kalup za kruh koji ste premazali uljem i obložili dno papirom za pečenje.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C oko 30-35 min.
Temperaturu i vrijeme pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste.
Kruh je gotov kada ubodete čačkalicu u sredinu i ona izađe čista.
Kruh ostavite oko 30 min da se ohladiti u kalupu, te ga onda izvadite i pokrijte dok se potpuno ne ohladi.
Kruh može stajati u hladnjaku do 5 dana.