Ljetna piletina u zimi

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Ljetna piletina u zimi by Shutterstock Shutterstock
Ova jednostavna piletina pržena je sa zrelim cherry rajčicama u kremastom umaku za koji će vam trebati samo 25 minuta. Poslužite s pesto umakom za dodatni orašasti okus.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicamaslinovog ulja
4pileća prsa, bez kostiju i kože
200 gcherry rajčica
3 žlicepesto umaka
3 žlicevrhnja s velikim postotkom mliječne masti (30 % m.m.)
Svježi bosiljak

Priprema

1 Pecite piletinu 

Zagrijte ulje u tavi, po mogućnosti neprianjajuću. Dodajte piletinu i pržite je dok ne poprimi zlatnu boje. Okrenite piletinu i pržite s druge strane. Nastavite peći 12-15 minuta dok piletina ne bude gotova. Sve začinite s malo soli i papra


2 Napravite umak

Rajčice prepolovite i dodajte u tavu miješajući ih par minuta dok ne počnu omekšavati. Smanjite vatru i umiješajte pesto i vrhnje dok ne dobijete umak. Dodajte nekoliko listova bosiljka.


3 Poslužite

Poslužite s rižom, salatom ili prilogom po želji.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
262 kcal
Proteini
37 g
Masnoće
12 g
Sol
0.37 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.