Ljetno-zimska piletina

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Ljetno-zimska piletina by Shutterstock Shutterstock
Žudite li za ljetom, ova će vas piletina odvesti ravno u bezbrižne ljetne dane. Jednostavno je začinjena i upotpunjena finim, zrelim cherry rajčicama u kremastom umaku i malo pesta za orašasti štih i još bolji ljetni doživljaj.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicamaslinovog ulja
4 fileapilećih prsa
200 gcherry rajčica
3 žlicepesta
2 žliceslatkog vrhnja
Svježi peršin ili bosiljak

Priprema

1Pržite

U tavi zagrijte ulje, dodajte piletinu i pržite dok ne dobije boju. Okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Pržite 12 do 15 minuta dok piletina ne bude u potpunosti pečena. Začinite ju sa soli i paprom.


2Sjedinite sastojke

Izrežite rajčice na polovice te ih ubacite u tavu. Nekoliko ih minuta pržite dok ne omekšaju. Smanjite vatru i umiješajte pesto i slatko vrhnje. Miješajte dok se ne zgusne te razbacajte po umaku listiće bosiljka. Poslužite s rižom i salatom ili pireom i brokulom.

Napomena

Možete napraviti i vegetarijansku inačicu ovog jela tako da u tavi na maslinovom ulju popržite rajčice, dodate pesto i crème fraîche pa poslužite preliveno preko grillanih kriški halloumi sira. Isto tako, ako želite još jednu vegetarijansku opciju, jednostavno umakom prelijte raviole punjene špinatom i ricottom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
262 kcal
Proteini
37 g
Masnoće
12 g
Ugljikohidrati
2 g
Sol
0.37 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.