Mousse od lososa

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Mousse od lososa
Ukoliko ste ljubitelj lososa, vaše nepce bit će vam zahvalno za nezaboravan užitak koji ćete mu priuštiti ovim jelom.

Sastojci

Broj porcija
6
300 gfileta lososa
½ vrećice majoneze
1 žlicasoka od limuna
1 žlicasitno nasjeckanog luka
¼ žličicecrvene slatke paprike
½ žličicesoli
2 žlicekopra, sitno nasjeckanog
200 mlslatkog vrhnja
Malo potočarke, za ukrašavanje
1 paketić želatine u prahu

Priprema

Filet lososa poširajte ( filet umotajte u prozirnu foliju i stavite u kipuću vodu - s tim, da voda ne smije prekriti lososa ..... pustite da kuha oko 10-tak minuta )
U međuvremenu, zajedno izmiješajte majonezu, sok od limuna, luk, slatku papriku, sol i kopar.
U gornju smjesu, dodajte predhodno namoćenu želatinu, te ponovno sve zajedno izmiješajte.
U međuvremenu, poširanog lososa usitnite štapnim mikserom, i umijesite u gornju smjesu.
U drugoj zdjeli tucite slatko vrhnje pjenjačom, dok ne postane pahuljasto, a zatim ga ručno umiješajte u smjesu s lososom.
Smjesu izlijte u 6-8 zdjelica.
Prekrijte, i hladite barem 4 sata.
Prije posluživanja ukrasite sa malo potočarke i komadićima fileta dimljenog lososa.

Ključne riječi