Jagode s acetom balsamicom i bosiljkom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Jagode s acetom balsamicom i bosiljkom by Shutterstock Shutterstock

Iako su aceto i bosiljak sastavni dio salata, imam za vas recept u kojem su navedeni sastojci kombinirani sa slatkim jagodama. Poslužite kao samostalni desert ili servirajte uz sladoled od vanilije.

Sastojci

Broj porcija
1
100 gjagoda, očišćenih i narezanih na četvrtine
1 žlicacvjetnog meda
50 mlaceto balsamico
3 lista bosiljka

Priprema

1 Karamelizirajte med

Zagrijte posudu na srednje jakoj vatru, dodajte med i kratko ga karamelizirajte pazeći da ne izgori.


2 Kuhajte jagode

Dodajte jagode, kratko okrenite na vatri i dodajte aceto. Kad jagode zakuhaju maknite ih s vatre i dodajte im nasjeckani bosiljak.

Mate Janković
Mate Janković
Chef