Pad Thai

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai

Pad Thai je tajlandski specijalitet. Ovo je verzija s već gotovim i kupljenim umakom, no možete napraviti i svoj. Trebat će vam pasta od tamarinda, riblji umak (fish sauce) i palmin ili smeđi šećer. Također, omjer mesa i tofua je proizvoljan. Možete staviti samo kozice i tofu. Nije 100% tradicionalno, ali napravite po želji :) Recept je za dvije srednje gladne osobe ili jednu jako gladnu osobu.

Sastojci

Broj porcija
2
120 gPad Thai umaka
30 gklica graha (bean sprouts)
1veliko jaje
40 gkikirikija
120 grižinih rezanaca (5 mm)
2otkoštena pileća krila (no može bilo kakva piletina)
40 gkozica
80 gtofua

Priprema

Rezance prokuhajte da budu skoro gotovi. Osobno stavim malo sezamovog ulja, da se ne zalijepe ako budu gotovi prije nego ih stavim u tavu/wok.
U tavu/wok na srednje jaku temperaturu stavite piletinu.
Kada piletina počne dobivati boju, dodajte kozice.
Kratko nakon kozica dodajte tofu.
Kada tofu počne dobivati boju, gurnite meso i tofu s jedne strane tave, te na drugu stranu tave dodajte prije izmućkano jaje i raširite ga preko tave.
Kada donji dio jaja dobije boju, isjeckajte jaje na manje komade, okrenite, da i druga strana dobije boju.
Kad su obje strane jaja spremne, isjeckajte jaje na male komadiće i pomiješajte s mesom i tofuom.
Dodajte rezance i umak i dobro promiješajte, da se svi rezanci natope umakom.
Dodajte klice graha i mladi luk, promiješajte i pospite kikirikijem.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi