Cheeseburger bombice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheeseburger bombice by Shutterstock Shutterstock

Ova mekana peciva punjena začinjenom govedinom, sirom i slaninom drugačija su verzija klasičnog cheeseburgera. Odlična su za zabave i druženja s prijateljima, a najbolji dio je što su brzo gotove.

Sastojci

Broj porcija
10
700 ggotovog tijesta za pizzu
450 gnemasnog goveđeg mljevenog mesa
½ glavice luka, sitno nasjeckane
3 kriške slanine, nasjeckane
40 gkrem sira
1 žlicakečapa
2 žliceumaka za roštilj
1 žličicasenfa
1 žličicaWorcestershire umaka
150 gcheddar sira, narezanog na 10 kockica
1bjelanjak
Sjemenke sezama

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.


2 Pripremite meso

U velikoj tavi dinstajte mljeveno meso, slaninu i luk dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite višak masnoće.


3 Dodajte ostale sastojke

Dodajte krem sir, kečap, umak za roštilj, senf i Worcestershire umak. Miješajte na laganoj vatri dok se krem sir ne otopi. Ostavite da se ohladi.


4 Oblikujte tijesto

Tijesto izvadite iz pakiranja, odmotajte ga i položite na čistu radnu podlogu. Pomoću čaše ga izrežite na 10 krugova. Na sredinu svakog kruga stavite 2 žlice govedine i 1 kockicu sira. Omotajte tijesto oko nadjeva i čvrsto zatvorite rubove. Bombice slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje spojenom stranom prema dolje. Premažite bjelanjkom i posipajte sjemenkama sezama.


5 Pecite 

Stavite ih u pećnicu i pecite 13-15 minuta ili dok lagano ne porumene.


6 Poslužite

Poslužite toplo uz svoj omiljeni umak! 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
389 kcal
Proteini
17 g
Masnoće
24 g
Ugljikohidrati
25 g
Kolesterol
59 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.