Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite maslacem dublji pleh dimenzija 22×33 cm.
U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Odvojite žumanjke od bjelanjaka u dvije srednje velike posude.
U posudu sa žumanjcima dodajte 150 g šećera i miksajte velikom brzinom dok žumanjci ne postanu blijedo žuti. Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije te lagano miksajte dok se ne sjedini. Postepeno dodajte brašno uz miješanje špatulom. Nemojte previše miješati jer bi vam kolač mogao ispasti gumen.
U drugoj posudi mikserom tucite bjelanjke velikom brzinom. Kad se počnu pjeniti postupno umiješajte preostalih 50 g šećera. Miksajte dok se ne formira čvrst snijeg. U smjesu sa žumanjcima lagano i nježno špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u pripremljen pleh i zagladite po površini. Stavite u pećnicu i pecite 25-35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite kolač da se hladi 1 sat.
U maloj zdjeli pomiješajte nezaslađeno i zaslađeno kondenzirano mlijeko i punomasno mlijeko.
Ohlađeni kolač izbodite vilicom ili štapićem za ražnjiće te ga prelijte mješavinom mlijeka. Kolač ostavite u hladnjaku barem 1 sat ili preko noći kako bi se upila mlijeko.
U srednje velikoj zdjeli miksajte slatko vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije dok se ne formira šlag. Izvadite kolač iz hladnjaka i namažite ga kremom. Po želji pospite cimetom i poslužite.