Ovo tijesto možete pripremati sami ili uz pomoć multipraktika.
Prosijete brašno u veću posudu i dodajte maslac narezan na kockice. Utrljajte maslac u brašno do teksture krušnih mrvica. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Mijesite ga kratko kako bi ispalo prhko, a ne žilavo. Ukoliko vam se tijesto mrvi dodajte još 1 žlicu vode. Tijesto oblikujte u disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30-60 minuta.
U posudu multipraktika ubacite prosijano brašno, sol i šećer u prahu (ukoliko radite slatku verziju). Ubacite maslac narezan na kockice i koristeći opciju pulse usitnite do teksture krušnih mrvica. Ubacite ostale sastojke i pulsirajte kratko dok se ne formira kugla tijesta. Ukoliko vam se tijesto mrvi dodajte 1-2 žlice ledene vode. Izvadite tijesto iz multipraktika, oblikujte ga u disk, umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30-60 minuta.