Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje 30×25 cm obložite papirom za pečenje i premažite uljem.
Pomiješajte brašno, kakao i sol. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke miksajte dok se ne formira čvrst snijeg. Ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli tucite žumanjke sa šećerom oko 7 minuta dok smjesa ne postane blijedo žuta i pjenasta. Smjesi sa žumanjcima dodajte suhe sastojke i kratko ih umiješajte. Na kraju pomoću špatule ili kuhače lagano i nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.Ravnomjerno rasporedite smjesu za biskvit na pripremljen lim i pecite 8-10 minuta.
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite da se kratko ohladi. Izvadite ga iz lima, ukonite papir za pečenje te ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađeni biskvit narežite na dva dijela dimenzija 15x25 cm.
Pomiješajte džem s rumom i premažite ga po jednom biskvitu.
Otopite čokoladu s uljem na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Čokoladni preljev prelijte preko glazure. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta ili dok se čokolada ne stegne.
Narežite biskvit s čokoladnim preljevom na 15 kvadrata veličine 5 cm.
Želatinu namočite u vodi 5 minuta. Pomiješajte šećer u prahu s kakaom. Istucite slatko vrhnje te ga dobro pomiješajte s želatinom, dodajući suhe sastojke i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se dobro ne sjedini.
Ravnomjerno rasporedite kremu po biskvitu. Na kremu poredajte narezan biskvit tako da je čokoladni preljev na vrhu. Stavite u hladnjak dok se krema ne stisne. Narežite kolač na kocke neposredno prije posluživanja.