Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli izmiješajte 8 žumanjaka sa šećerom, maslacem, koricom limuna, ekstraktom od ruža i maraskinom. Dodajte prosijano brašno i sve dobro izmiješajte.
Zagrijte mlijeko do vrenja. U zdjelici razmutite amonijakalnu sol s vrućim mlijekom, dodajte u smjesu žumanjka i jaja i dobro promiješajte.
U posebnoj zdjeli izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg. Snijeg umiješajte u smjesu žumanjka i jaja te sjedinite.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu. Od tijesta trgajte manje komadiće, protrljajte ih među dlanovima u obliku slova „U“ te svaki kraj malo zarežite nožem da nastanu dva kraka.
Poredajte cukarine na lim za pečenje uz dovoljan razmak između njih. Stavite ih u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta dok blago ne porumene. Ponovite s ostatkom tijesta.
U manjem lončiću zagrijte 100 ml vode i dodajte koricu cimeta. Zakuhajte, maknite s vode i ostavite da se ohladi. U ohlađeno ulijte liker od ruže.
Pečene cukarine maknite s lima na rešetku. Gornju stranu im premažite pripremljenom tekućinom i pospite šećerom. Ostavite da se ohlade i poslužite.