Tacosi s lećom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Tacosi s lećom by Shutterstock Shutterstock
Tacosi su punjeni sočnim nadjevom od leće, luka i začina. Nadjeveni su zelenom salatom, svježom rajčicom i sirom. Poslužite ih kao glavni obrok ili snack na druženju.

Sastojci

Broj porcija
6
1 žličicarepičinog ulja
1 glavicaluka, fino nasjeckana
1 češanjčešnjaka, nasjeckan
200 gsuhe leće
1 žlicažlica čilija u prahu
1 žličicasušenog origana
2 žličicemljevenog kumina
590 mlpovrtnog temeljca
250 gsalse
12tacos tortilja
Nasjeckana zelena salata
120 gsjeckane svježe rajčice
170 gnaribanog polutvrdog sira
100 gkiselog vrhnja (6 žlica)

Priprema

1Krčkajte

U velikoj neprianjajućoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte leću i začine te kuhajte miješajući 1 minutu. Umiješajte temeljac i pustite da zakuha. Smanjite vatru, poklopite i ostavite da krčka 20 do 30 minuta dok leća ne omekša.



2Zgnječite leću

Otklopite i kuhajte povremeno miješajući 6 do 8 minuta dok se smjesa ne zgusne. Leću lagano zgnječite pa dodajte salsu i zagrijte. Poslužite u tortilji nadjeveno preostalim sastojcima.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
365 kcal
Proteini
19 g
Masnoće
12 g
Ugljikohidrati
44 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.