Pomiješajte vodu, šećer i sol u srednje velikoj posudi. U posudu stavite meso i marinirajte 12 sati.
Izvadite meso iz vode i osušite ga kuhinjskim ubrusom. Rasporedite meso na lim za pečenje te dodajte narezano povrće. Stavite u zagrijanu pećnicu na 140°C i pecite 4 sata.
Izvadite iz pećnice i svinjski flam prebacite na dasku. Umak od pečenja sačuvajte za serviranje. Meso očistite od masnoće, odkoštite i izvadite hrskavicu. Prebacite u posudu s poklopcem zajedno s povrćem i stavite 6 sati na hlađenje u hladnjak. Kad se dobro ohladilo, meso narežite po želji (kockice ili medaljone).
U manjoj posudi umutite žumanjke. U drugu posudu uspijte pistacije. Komadiće mesa uvaljajte prvo u žumanjke, zatim u pistacije. Rasporedite ih na lim za pečenje i pecite 4 minute na 180 stupnjeva. Prelite tamnim mesnim umakom i poslužite uz sezonsko povrće.