Svinjski flam u korici od pistacija

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
4h 5min
Ukupno vrijemeUkupno
4h 45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski flam u korici od pistacija

Marinirana sporo pečena svinjetina omotana je u hrskave pistacije i poslužena uz umak od pečenja. Meso ostaje sočno i mekano zbog dugog pečenja, a najbolje je posluženo uz sezonsko povrće.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gsvinjskog flama
1 žličicasoli
1 žličicašećera
500 gkorjenastog povrća, po izboru, narezano
150 gpistacija, sitno nasjeckanih
2žumanjka
200 mltamnog umaka (mesnog)

Priprema

1 Marinirajte meso

Pomiješajte vodu, šećer i sol u srednje velikoj posudi. U posudu stavite meso i marinirajte 12 sati.


2 Ispecite meso

Izvadite meso iz vode i osušite ga kuhinjskim ubrusom. Rasporedite meso na lim za pečenje te dodajte narezano povrće. Stavite u zagrijanu pećnicu na 140°C i pecite 4 sata.


3 Narežite meso

Izvadite iz pećnice i svinjski flam prebacite na dasku. Umak od pečenja sačuvajte za serviranje. Meso očistite od masnoće, odkoštite i izvadite hrskavicu. Prebacite u posudu s poklopcem zajedno s povrćem i stavite 6 sati na hlađenje u hladnjak. Kad se dobro ohladilo, meso narežite po želji (kockice ili medaljone).


4 Panirajte meso

U manjoj posudi umutite žumanjke. U drugu posudu uspijte pistacije. Komadiće mesa uvaljajte prvo u žumanjke, zatim u pistacije. Rasporedite ih na lim za pečenje i pecite 4 minute na 180 stupnjeva. Prelite tamnim mesnim umakom i poslužite uz sezonsko povrće.

Teo Fernetich
Teo Fernetich
Chef

Ključne riječi