Božić nam je pred vratima,a svi smo u iščekivanju i prvih ovogodišnjih snježnih pahulja. Mi smo počeli sa pripremama za okrepu u hladnim zimskim danima . Miris kuhanog vina,klinčića,naranče,cimeta i vanilije je pravi ugođaj u ovo pred božićno vrijeme. Sve stavimo u jedan lonac, pustimo da lagano prokuha i okrepa uz dobro društvo i božićnu glazbu je spremna . Mi
Često kada znam da mi sutra dolaze gosti tražim jednostavne kolače koji će biti istovremeno ukusni, elegantni i brzi. Tako je i ova bečka torta.
Često na tacnama sa kolaćima ostane praznih rupica koje uvijek volimo popuniti kuglicama, sitnim suhim kolaćima, a ja sam za svoju dopunu odabrala Jagodice. Prave se za razne proslave i super su jednostavne jer ne moramo paliti pećnicu.
Gotova rolada u torti možda zvuči čudno ali kada se dogodi da vam se biskvit nije dovoljno podigao kod pećenja pronalazite razna rješenja.. Moje riješenje je bila rolada i od tad je rolada sastavni dio ove torte.. Pa prosudite sami😁
Prvo što sam pomislila kada sam vidjela ovo jelo je bilo "ma daaaj, kakav burek! " ali ovo je stvarno odlična i puno zdravija verzija bureka. Jednostavno, brzo u ukusno bez imalo ulja 😁
Za jednu proslavu odlučila sam raditi rum kuglice ali kako mi je ponestalo ruma prvi pod ruku mi je stigao Baileys liker. Ne mogu Vam opisati tu eksploziju okusa u jednoj kuglici.Zato se zovu bombice.. Sve se sjedini u jednu smjesu te se oblikuju kuglice.... Probajte ❤️
Ovaj kruh me često vrati u djetinjstvo. Baka ga je često pravila i kada sam dolazila iz škole, miris pečenog kruha me je mamio još kod ulaza u kuću. Baka ga je zvala mliječni kruh, a za doručak smo ga često jeli toplog sa domaćim maslom i medom. Kruh je proizvod izrađen od raznih tipova brašna pomiješan sa raznim tekućim sastojcima kao što je voda, mlijeko, jogurt.. Uz dodatak ulja, soli i šećera. Kod miješanja takvih sastojaka dobije se tijesto koje se ostavi da se udvostruči ,a onda se ispeče u pečnici.
Bliže se blagdani, a ja svoj Božić ne mogu zamisliti bez mirišljavih i sočnih čupavaca. Čupavci su najomiljenija hrvatska slastica koja je uvijek dio božićne trpeze. Pečeni biskvit se ohlađen nareže na jednake kocke te se svaka pojedinačno oblaže čokoladnim preljevom i uvalja u kokosovo brašno.
Ponekad se zaželimo malo zdravije verzije glavnog jela, a da to istovremeno nebude preskupo i da ne zahtijeva namirnice posebne vrste koje ponekad i ne poznajemo. U integralne tortilje zamotamo dinstanu piletinu i brdo povrća te zapečemo u pećnici sa malo ribanog sira i vrhnja za kuhanje. Probajte! Bit ćete oduševljeni.