Isprobano!

Kuhano crno vino
15min

Božić nam je pred vratima,a svi smo u iščekivanju i prvih ovogodišnjih snježnih pahulja. Mi smo počeli sa pripremama za okrepu u hladnim zimskim danima . Miris kuhanog vina,klinčića,naranče,cimeta i vanilije je pravi ugođaj u ovo pred božićno vrijeme. Sve stavimo u jedan lonac, pustimo da lagano prokuha i okrepa uz dobro društvo i božićnu glazbu je spremna . Mi

Kuglof
1h 5min

Ovaj kolač je naša tradicija u ovo pred božićno doba. Miris limuna, naranče, ruma i čokolade koji se šire kućom kada se peče je neopisiv.

Bečka torta
45min

Često kada znam da mi sutra dolaze gosti tražim jednostavne kolače koji će biti istovremeno ukusni, elegantni i brzi. Tako je i ova bečka torta.

Jagodice bobice
1h 10min

Često na tacnama sa kolaćima ostane praznih rupica koje uvijek volimo popuniti kuglicama, sitnim suhim kolaćima, a ja sam za svoju dopunu odabrala Jagodice. Prave se za razne proslave i super su jednostavne jer ne moramo paliti pećnicu.

Juice-Rolada torta
47min

Gotova rolada u torti možda zvuči čudno ali kada se dogodi da vam se biskvit nije dovoljno podigao kod pećenja pronalazite razna rješenja.. Moje riješenje je bila rolada i od tad je rolada sastavni dio ove torte.. Pa prosudite sami😁

Lažni burek
40min

Prvo što sam pomislila kada sam vidjela ovo jelo je bilo "ma daaaj, kakav burek! " ali ovo je stvarno odlična i puno zdravija verzija bureka. Jednostavno, brzo u ukusno bez imalo ulja 😁

Baileys bombice
45min

Za jednu proslavu odlučila sam raditi rum kuglice ali kako mi je ponestalo ruma prvi pod ruku mi je stigao Baileys liker. Ne mogu Vam opisati tu eksploziju okusa u jednoj kuglici.Zato se zovu bombice.. Sve se sjedini u jednu smjesu te se oblikuju kuglice.... Probajte ❤️

Mliječni kruh
1h 20min

Ovaj kruh me često vrati u djetinjstvo. Baka ga je često pravila i kada sam dolazila iz škole, miris pečenog kruha me je mamio još kod ulaza u kuću. Baka ga je zvala mliječni kruh, a za doručak smo ga često jeli toplog sa domaćim maslom i medom. Kruh je proizvod izrađen od raznih tipova brašna pomiješan sa raznim tekućim sastojcima kao što je voda, mlijeko, jogurt.. Uz dodatak ulja, soli i šećera. Kod miješanja takvih sastojaka dobije se tijesto koje se ostavi da se udvostruči ,a onda se ispeče u pečnici.

Sočni čupavci
55min

Bliže se blagdani, a ja svoj Božić ne mogu zamisliti bez mirišljavih i sočnih čupavaca. Čupavci su najomiljenija hrvatska slastica koja je uvijek dio božićne trpeze. Pečeni biskvit se ohlađen nareže na jednake kocke te se svaka pojedinačno oblaže čokoladnim preljevom i uvalja u kokosovo brašno.

Tortiljana mexikana
1h

Ponekad se zaželimo malo zdravije verzije glavnog jela, a da to istovremeno nebude preskupo i da ne zahtijeva namirnice posebne vrste koje ponekad i ne poznajemo. U integralne tortilje zamotamo dinstanu piletinu i brdo povrća te zapečemo u pećnici sa malo ribanog sira i vrhnja za kuhanje. Probajte! Bit ćete oduševljeni.