Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a rešetku u njoj postavite na sredinu. Kalup za pečenje dimenzija 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje tako da sa svake strane ostavite otprilike 5 cm viška papira.
Počet ćete s pripremom umaka od brusnica tako da u manjem loncu sjedinite brusnice, šećer, vodu i narančinu koricu. Kuhajte 6 do 7 minuta dok smjesa ne postane sirupasta pa sklonite s vatre i ostavite da se ohladi dok pripremate ostale sastojke.
U manjoj posudi sjedinite izmrvljene paprenjake, pekane i maslac. Dobro izmiješajte pa sve istresite u pripremljeni kalup. Koristeći staklenu čašu, smjesu u jednakom sloju utisnite u kalup.
U posudi srednje veličine, električnim mikserom istucite sir, šećer i ekstrakt vanilije te miješajte dok smjesa ne bude glatka. Dodajte grčki jogurt, bjelanjke, limunov sok i brašno te miješajte dok se svi sastojci lijepo ne sjedine.
Smjesu izlijte u kalup preko podloge od paprenjaka i zagladite špatulom. Ohlađeni umak od brusnica ubacite u blender i napravite finu kašu. U slučaju da je kaša pregusta, dodajte još pola žlice vode.
Koristeći žlicu, kašom od brusnica nadjenite cheesecake pa „prošarajte“ nožićem ili čačkalicom da dobijete mramorni uzorak.
Kolač prebacite u pećnicu te pecite 25 minuta. Kada je pečen, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga prebacite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se u potpunosti ohladio.
Kada je kolač dovoljno hladan, izrežite ga na kocke i poslužite.