Jednostavni umak od rajčica

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Jednostavni umak od rajčica by Shutterstock Shutterstock
Za pripremu ukusnog umaka od rajčice trebat će vam samo tri sastojka i, naravno, začini. Potrebno ga je cijelo vrijeme krčkati na laganoj vatri, a iskoristiti ga možete za tjestenine i mesna jela.

Sastojci

Broj porcija
5
60 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 češnjačešnjaka, tanko nasjeckana
¼ žličicepahuljica čilija, po želji
2 limenke od 800 gpelata ili sjeckane rajčice
2 grančice bosiljka ili 1 list lovora
½ žličicesoli
¼ žličicepapra

Priprema

1Pirjajte

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte češnjak i pirjajte dok ne postane lagano zlatan. Dodajte pahuljice čilija i pirjajte 30-ak sekundi.


2Umiješajte

Umiješajte rajčice, bosiljak ili lovor, sol i papar.


3Krčkajte

Pustite da umak zakuha i kuhajte 30 do 40 minuta dok se ne zgusne i rajčice se skroz ne raspadnu. Prilagodite toplinu tako da vam se umak cijelo vrijeme lagano krčka. Ako koristite cijele pelate zgnječite ih kuhačom ili gnječilicom za krumpir. Sklonite s vatre i izvadite bosiljak.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
79 kcal
Proteini
1 g
Masnoće
6 g
Ugljikohidrati
7 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.