Ogulite krumpir, mrkvu, češnjak i luk.
Mrkvu nasjeckajte na kolutiće, polovicu krumpira na kockice, a drugu polovicu krumpira ostavite cijelog, luk i češnjak usitnite.
Usitnite i izmiješajte sitno nasjeckanu slaninu, 2 režnja češnjaka i prstohvat peršina.
U veći lonac, na srednje jaku vatru stavite vodu, dodajte pripremljeno povrće, kukuruz i sol.
Ubacite i suhu kost pršuta i svinjska dimljena sušena rebrica da se sve zajedno kuha.
Smanjite vatru i kuhajte dok svi sastojci ne omekšaju. Na pola kuhanja dodajte i pripremljeni pešt.
Pri kraju, izvadite cijele krumpire, zgnječite ih vilicom i vratite nazad u lonac.
Krumpir će pomoći da se maneštra zgusne. Kad se dovoljno zgusnula dodajte papar, crvenu papriku, lovorov list, peršin i sve dobro promiješajte.
Pustite da krčka još otprilike 10 do 15 minuta.
Servirajte u dublje tanjure i poslužite uz šnitu kruha.