Pikantna stir-fry govedina s paprikom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantna stir-fry govedina s paprikom by Shutterstock Shutterstock
Stir-fry je poznata azijska metoda kuhanja, koja zahtijeva da su meso i povrće narezani na sitnije komade te se priprema na jakoj vatri u wok tavi. Meso tako ostaje sočno, a povrće hrskavo.

Sastojci

Broj porcija
4
450 ggoveđeg ramsteka
1 žličicasitno sjeckanog korijena đumbira
3 češnjačešnjaka
¼ žličicepapra
¾ žličicesoli
250 mlkokosovog mlijeka s manjim udjelom masti
2 žlicešećera
1 žlicaSrirache
½ žličicekorice limete
2 žlicesoka limete
2 žliceulja
1 velikacrvena paprika babura, nasjeckana na tanke trakice
½ glavicecrvenog luka, tanko nasjeckane
1jalapeno papričica, bez sjemenki, tanko nasjeckana
120 gsvježeg mladog špinata
2mlada luka, tanko nasjeckani
2 žlicenasjeckanog svježeg korijandera

Priprema

1Marinirajte

U većoj posudi marinirajte govedinu s đumbirom, 2 češnja češnjaka, paprom i pola žličice soli; ostavite 15 minuta. U manjoj posudi umiješajte kokosovo mlijeko, šećer, srirachu, koricu i sok limete i preostalu sol.


2Pržite

U velikoj tavi, po mogućnosti woku, zagrijte 1 žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i pržite 2 do 3 minute dok više ne bude ružičasta pa izvadite iz tave. 


3Sjedinite sastojke

U istoj tavi (woku) popržite papriku, crveni luk, jalapeno i preostali češnjak. Povrće ne mora u potpunosti omekšati, neka ostane i lagano hrskavo. Umiješajte smjesu s kokosovim mlijekom pa zagrijte. Dodajte špinat i govedinu. Kuhajte, povremeno miješajući, dok špinat ne uvene, a govedina skuhana. Pospite s mladim lukom i korijanderom pa poslužite.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
312 kcal
Proteini
26 g
Masnoće
16 g
Ugljikohidrati
15 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.