U posudi pomiješajte glatko i oštro brašno, dodajte prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer u prahu, 2 žumanjka i maslac. Rukama zamijesite tijesto te po potrebi dodajte žličicu kiselog vrhnja i malo vode.
Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i izrežite 12 krugova promjera 12 cm. Ostatak tijesta sačuvajte. Namastite kalup za muffine i u njega rasporedite tijesto.
Lagano rukama utisnite tijesto kako bi poprimilo oblik kalupa i dno izbodite vilicom.
Maslac rastopite na srednje jakoj vatri i dodajte narezane jabuke. Kratko pirjajte pa ubacite šećer, limunov sok i prstohvat cimeta. Gotov nadjev ostavite da se ohladi.
U kalupe na tijesto rasporedite mljevene orahe. Smjesa mljevenih oraha je dovoljna za 6 kalupa, tako da pola bude kombinacija oraha i jabuka, a ostatak samo jabuke. Ohlađeni nadjev od jabuka ravnomjerno rasporedite u kalupe.
U preostali dio tijesta dodajte žumanjak pa ponovno umijesite rukama kako bi dobili podatno tijesto. Razvaljajte i pomoću rezača izrežite tanje trakice i rasporedite na polovicu mini pita s orasima.
Na ostatak mini pita (bez oraha) dodajte grubo nasjeckane pekan orahe i prelijte sa žličicom meda.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup s mini pitama pecite otprilike 25 minuta. Ostavite da se ohlade, izvadite iz kalupa i poslužite.