Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite okrugli kalup promjera 20 cm papirom za pečenje i premažite ga maslacem.
U zdjeli miksajte krem sir i šećer na srednjoj brzini oko 2 minute dok ne postane glatko i kremasto.
Dodajte jedno po jedno jaje i kratko miksajte nakon dodavanja svakog jaja. Sastružite stranice zdjele i smanjite brzinu miksera na nisku.
Dodajte pire od bundeve, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije. Miksajte dok se ne sjedini, oko 30 sekundi.
Pomiješajte gustin, cimet, đumbir, muškatni oraščić, kardamom i sol. Mješavinu suhih sastojka prosijte u zdjelu s tekućim sastojcima te lagano izmiksajte dok se ne sjedini. Ulijte u pripremljeni kalup.
Stavite u pećnicu i pecite 60-65 minuta dok odozgo ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite kolač da se hladi 10 minuta u kalupu.
Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se ohladi do sobne temperature. Poslužite uz dodatak šlaga.