Zapečeni cheesecake s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečeni cheesecake s bundevom by Shutterstock Shutterstock
Zapečeni cheesecake s bundevom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj cheesecake je poseban jer nema podloge i peče se na visokoj temperaturi kako bi dobio karakterističan izgoreni izgled.

Sastojci

Broj porcija
12
650 gkrem ​​sira, sobne temperature
200 gšećera
4jaja, sobne temperature
150 mlslatkog vrhnja
2 žličiceekstrakta vanilije
1 žličicamljevenog cimeta
½ žličicemljevenog đumbira
¼ žličicemljevenog muškatnog oraščića
¼ žličicemljevenog kardamoma
½ žličicesoli
25 ggustina
šlag, za posluživanje

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite okrugli kalup promjera 20 cm papirom za pečenje i premažite ga maslacem.


2 Miksajte

U zdjeli miksajte krem ​​sir i šećer na srednjoj brzini oko 2 minute dok ne postane glatko i kremasto.


Dodajte jedno po jedno jaje i kratko miksajte nakon dodavanja svakog jaja. Sastružite stranice zdjele i smanjite brzinu miksera na nisku.


Dodajte pire od bundeve, slatko vrhnje i ekstrakt vanilije. Miksajte dok se ne sjedini, oko 30 sekundi.


3 Dodajte suhe sastojke

Pomiješajte gustin, cimet, đumbir, muškatni oraščić, kardamom i sol. Mješavinu suhih sastojka prosijte u zdjelu s tekućim sastojcima te lagano izmiksajte dok se ne sjedini. Ulijte u pripremljeni kalup. 


4 Ispecite

Stavite u pećnicu i pecite 60-65 minuta dok odozgo ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite kolač da se hladi 10 minuta u kalupu.


Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se ohladi do sobne temperature. Poslužite uz dodatak šlaga.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.