Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te lim za pečenje, dimenzija 24 x 35 cm, obložite papirom za pečenje koji lagano namastite i posipate s brašnom.
Pripremite dvije posude i u njih odvojite žumanjke i bjelanjke.
U posudu sa žumanjcima dodajte 50 g šećer i izmiksajte sastojke do kremaste smjese.
Dodajte ekstrakt vanilije, mlijeko i ulje pa još jednom sve dobro izmiješajte.
U smjesu sa žumanjcima prosijajte brašno, dodajte naribanu koricu limuna i prstohvat soli. Sjedinite sve sastojke, trebali bi dobiti gustu i kremastu smjesu.
Bjelanjke miksajte, na srednjoj brzini, te im postepeno dodajte ostatak šećera. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Smjesi od žumanjaka, postepeno, dodajte istučene bjelanjaka te smjesu lagano miješajte špatulom.
Dobivenu smjesu prebacite u pripremljeni lim te ju ravnomjerno rasporedite po podlozi. Špatulom zagladite vrh.
Stavite u pećnicu na 12 do 15 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta da se ohladi. Dok se biskvit hladi pripremite drugi papir za pečenje i posipajte ga šećerom u prahu. Nakon 5 minuta preokrenite biskvit na pripremljenu podlogu sa šećerom, a papir za pečenje na kojem se biskvit pekao uklonite. Dobiveni topli biskvit po dužini zarolajte u roladu i ostavite u tom obliku da se u potpunosti ohladi.
Pjenasto izmiksajte jaja, žumanjke i šećere. Dobivenu smjesu prebacite u lonac i stavite na laganu vatru da se zagrije. U zagrijanu smjesu dodajte maslac te sok i koricu limuna. Kuhajte kremu, stalno miješajući, dok se ne zgusne. Gotovu kremu ostavite da se ohladi.
Dok čekate da se krema ohladi, izmiksajte vrhnje u mekan šlag. Zatim dodajte mascarpone i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Za roladu će vam biti potrebno 150 g kreme od limuna. Ostatak kreme stavite u steriliziranu staklenku te ju iskoristite u roku od 2 tjedna. Ohlađenu kremu od limuna lagano promiješajte sa šlagom i mascarpone sirom. Oprezno odmotajte roladu, premažite s 3/4 nadjeva, a zatim ju ponovno zarolajte bez papira za pečenje. Roladu premjestite na tanjur za serviranje i stavite u hladnjak na 2 sata.
Manji dio nadjeva koji vam je ostalo prebacite u slastičarsku vrećicu i po želji ukrasite roladu.
Dodajte maline na vrh i poslužite.