300 ml mlijeka zakuhajte, a zatim u njega ulijte ostatak hladnog mlijeka.
U zdjeli pomiješajte oba brašna, kvasac, prašak za pecivo, sol i šećer.
U suhe sastojke dodajte veći dio mlijeka i miješajte kuhačom. Nastavite mijesiti tijesto rukama i po potrebi dodajte ostatak mlijeka. Prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite dok ne dobijete glatko i mekano tijesto. Stavite ga u zdjelu, prekrijte krpom i ostavite otprilike 1 sat ili dok se ne udvostruči.
Premijesite i oblikujte prema kalupu u kojem ćete ga peći. Kalup premažite maslinovim ulje i lagano pobrašnite kukuruznim brašnom. Tijesto prebacite u kalup, premažite s malo ulja i po želji pospite s kukuruznom krupicom.
Zagrijte pećnicu na najnižoj temperaturi od 50-60 stupnjeva. Pecite otprilike 30 minuta. Pojačajte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite još 30 minuta ili dok kruh ne dobije lijepu zlatnu boju i koricu.
Vrući kruh zamotajte u kuhinjsku krpu i pričekajte da se ohladi prije rezanja.