Limun narežite na kriške. Pripremite 6 čaša te ih limunom obrubite kako bi se za njih lakše uhvatio šećer. Smeđi šećer stavite u plitki tanjur, okrenite čašu i sa svih strana ju umočite u šećer.
Operite voće. Naranču ogulite, a ako koristite domaće i neprskane jabuke nije ih potrebno guliti. Narežite na veće komade, sjemenke ne morate uklanjati.
U veći lonac stavite narezano voće i prelijte vodom – tek toliko da prekrije jabuke i naranču. Dodajte šećer, štapiće cimeta i klinčić. Zagrijte na srednje jakoj vatri i kuhajte otprilike sat vremena, nepoklopljeno i često miješajte.
Nakon sat vremena, kad jabuke i naranča omekane, pomoću drobilice za krumpir zdrobite voće. Smanjite vatru i pirjajte još sat i pol, ali ovaj put poklopljeno. Ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tekućinu procijedite, a kako bi dobili maksimalnu količinu soka, u gazu stavite voće i stisnite rukama da se i ono iscijedi.
Poslužite vruće ili hladno te dodajte još šećera po ukusu pa raspodijelite u čaše. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.