Fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom by Shutterstock Shutterstock
Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom. Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Sastojci

Broj porcija
4
230 gšparoga
Sol po ukusu
15 gmaslaca
1½ žličicesjeckane ljutike
240 mlslatkog vrhnja
120 gdimljenog lososa
Svježe mljeveni papar
1 žličicalimunovog soka
280 gfettuccina (zelene)
2 žlicesvježeg sjeckanog kopra

Priprema

1Pripremite šparoge

Odrežite krajeve šparoga i ogulite stabljike te ukoso sijecite.


2Skuhajte šparoge

Kuhajte šparoge na pari oko 3 minute dok lagano ne omekšaju, ali su i dalje jarko zelene. Poplahnite hladnom vodom, dobro ocijedite papirnatim ručnicima i ostavite sa strane. 


3Zakuhajte vodu

U velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu.


4Krčkajte

Dok čekate da voda zakuha, u velikoj tavi otopite maslac. Dodajte ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Umiješajte vrhnje za kuhanje i pustite da krčka oko 5 minuta dok se vrhnje ne zgusne. 


5Začinite

Losos narežite na komadiće, dodajte u slatko vrhnje te sklonite s vatre. Začiniti s paprom i limunovim sokom te dodajte šparoge.


6Promiješajte

Kada je voda zakuhala, dodajte fettuccine, jednom ili dvaput promiješajte pa nastavite kuhati još dvije ili tri minute nakon što je voda ponovno zakuhala. Dobro procijedite.


7Sjedinite sastojke i poslužite

Kratko podgrijte umak. Prebacite tjesteninu u toplu zdjelu, prelijte umakom i izmiješajte. Pospite koprom i poslužite.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
529 kcal
Proteini
17 g
Masnoće
27 g
Ugljikohidrati
55 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.