Jabuke operite, ogulite i izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
U lonac srednje veličine ulijte vodu i stavite na srednje jaku vatru. Dodajte 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok. U vruću vodu položite jabuke i kuhajte dok ne omekšaju.
Kuhane jabuke izvadite pomoću šupljikave žlice. U istu vodu dodajte preostali šećer i koru od jabuka. Pričekajte da zavrije, procijedite i ostavite da se ohladi.
Pomoću miksera bjelanjak istucite u snijeg, dodajte vanilin šećer i još kratko miksajte. U njega lagano, špatulom, umiješajte mljevene orahe.
Sredinu jabuka lagano napunite smjesom od oraha i posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Jabuke pecite 15 minuta. Dok se jabuke peku, napravite šlag.
Pečene jabuke prelijte prethodno pripremljenim sirupom, a prije posluživanja vrh svake jabuke ukrasite šlagom.