Na slabijoj vatri u loncu sjedinite smeđi šećer, maslac i vrhnje. Kuhajte dok se šećer ne otopi. Izlijte u dva, dobro namašćena, kalupa za tortu promjera 23 cm. Pospite orasima i stavite hladiti.
Za biskvit, u velikoj posudi istucite jaja, šećer i ulje. Dodajte bundevu i vaniliju. Posebno sjedinite suhe sastojke; brašno, prašak za pecivo, pumpkin spice začin, sodu bikarbonu i sol te ih postepeno dodavajte u smjesu s bundevom dok se sve fino ne sjedini.
Smjesu oprezno raspodijelite preko obje smjese sa smeđim šećerom pa pecite na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta ili zabodite čačkalicu; ako izađe suha i čista, kolač je spreman. Ohladite 5 minuta pa izvadite iz kalupa da se u potpunosti ohlade.
Za nadjev, u manjoj posudi tucite vrhnje dok se ne počne zgušnjavati pa dodajte šećer u prahu i vaniliju. Tucite dok se u potpunosti ne stisne.
Jedan sloj, s pralinama okrenutim prema gore, stavite na pladanj te namažite s dvije trećine vrhnja. Poklopite s drugim slojem biskvita pa i njega premažite s ostatkom vrhnja. Posipajte dodatnim orasima ako želite te stavite u hladnjak na hlađenje pa poslužite.
(po porciji)