Cappuccino Cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cappuccino Cheesecake
Cappuccino Cheesecake
Nedostaje vam kave? Ovo je onda najbolji način da pojačate unos kofeina. Mekana i prozračna torta s okusom cappuccina je sve što vam treba da si zasladite dan.

Sastojci

Broj porcija
12
3jaja
150 g šećera
90 mlmlijeka
90 mljake crne kave
750 gricotta sira
50 gkukuruznog škroba
1 žličicaekstrakta vanilije
1 žličicaruma
¼ žličicesoli
100 mlvrhnja za šlag
Kakao (za posipanje)

Priprema

1Miksajte

U posudi srednje veličine, mikserom, istucite jaja sa šećerom.


2Sjedinite sastojke

Dodajte mlijeko, kavu, sir, ekstrakt vanilije, rum i sol te kratko miksajte dok se sastojci ne sjedine. 


3Dodajte kukuruzni škrob

Prosijajte kukuruzni škrob u smjesu te lagano promiješajte.


4Zagrijte pećnicu

Pripremite kalup promjera 23 cm te ga obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


5Pecite

Smjesu izlijte u kalup i pecite otprilike 1 sat.


6Ostavite da se ohladi

Tortu ostavite da se ohladi prije nego što ju izvadite iz kalupa.


7Ohladite

Ohlađenu tortu lagano prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.


8Dekorirajte

Vrhnje istucite u čvrsti šlag i po želji dekorirajte tortu.


9Poslužite

Prije posluživanja, tortu posipajte kakaom u prahu. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.