U loncu zagrijte ulje i maslac. Dodajte luk i prstohvat soli pa pržite na laganoj vatri dok ne omekša, otprilike 15 minuta. Dodajte protisnuti ili nasjeckani češnjak pa pržite još minutu. Umiješajte rižu i kuhajte jednu minutu pa ulijte vino. Kuhajte dok otprilike pola tekućine ne ispari. Ulijte ½ temeljca i pirjajte, miješajući, dok riža ne upije tekućinu. Preostali temeljac dodajte postepeno, cijelo vrijeme miješajući. Kuhajte otprilike 20 do 25 minuta dok riža ne bude kuhana.
Umiješajte parmezan, limunovu koricu i začinite po ukusu.
Kuhanu rižu sklonite s vatre, rasporedite po limu za pečenje i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu rižu podijelite na 18 jednakih dijelova – neka mjera bude veće od loptice za golf. Rižu dlanovima oblikujte u manju pljeskavicu. U sredinu riže stavite komad mozzarelle, a zatim ju oblikujte u okruglicu. Lagano navlažite ili nauljite ruke kako bi lakše oblikovali rižu. Ponovite postupak s ostatkom okruglica.
Jajima dodajte sol i papar po ukusu pa ih istucite. Brašno i krušne mrvice odvojite u dvije plitke posude. Svaku okruglicu uvaljajte u brašno, jaja pa u krušne mrvice. Slažite na veći pladanj i ostavite sa strane.
Polovicu većeg lonca napunite uljem i zagrijte na srednje jakoj vatri. Pričekajte dok termometar ne pokaže 170 stupnjeva ili dok komad kruha, stavljen u ulje, ne postane zlatno smeđe boje u roku od 45 sekundi.
Okruglice pecite u ulju, u turama 5 do 10 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pečene odložite na pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio višak masnoće.
Poslužite toplo uz umak od rajčice.
(po porciji)