Čokoladne buhtle

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladne buhtle
Čokoladne buhtle
Donosimo recept za ukusne čokoladne buhtle punjene Nutellom. Priprema ovog recepta je jednostavna, a svježe i mekane buhtle zasigurno će vas podsjetiti na djetinjstvo i bakinu kuhinju.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gglatkog brašna
7 g suhog kvasca
30 gkakaa
80 gmaslaca sobne temperature
40 gšećera
1 žlicaruma
1jaje
170 ml toplog mlijeka
200 gNutelle
Šećer u prahu (za posip)

Priprema

1Umijesite tijesto

U posudi srednje veličine promiješajte brašno, kvasac i kakao, a zatim rukama utrljajte omekšali maslac. Dodajte šećer, rum i jaje, a toplo mlijeko ulijevajte postepeno po potrebi, pa umijesite glatko i mekano tijesto. 


2Ostavite da tijesto naraste

Dobiveno tijesto prebacite u lagano nauljenu posudu, prekrijte kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu otprilike 60 minuta, dok se ne udvostruči.


3Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a veći lim obložite papirom za pečenje. 


4Oblikujte

Tijesto podijelite na 12 dijelova i rukama formirajte kuglice. Svaku malo spljoštite i u sredinu stavite žličicu Nutelle, rubove dobro spojite kako nadjev ne bi curio, pa opet oblikujte u kuglicu. 


5Pecite

Posložite ih u lim, prekrijte krpom i ostavite 20 minuta na toplom mjestu. Buhtle stavite u pećnicu na 35 minuta. Izvadite i pustite da se, 5 do 10 minuta, hlade u limu, a zatim ih prebacite na rešetku i ostavite da se ohlade u potpunosti.


6Poslužite

Posipajte šećerom u prahu i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.