Piletina sa sezamom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina sa sezamom
Hrskavi prutići od piletine sa sezamom idealni su za brzinski ručak. Piletinu pripremljenu na ovaj način možete poslužiti uz salatu te s raznim umacima, a sjemenke sezama možete zamijeniti i sa sitno sjeckanim bademima.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gfileta pilećih prsa
1 žlica + 1½ žličicesoja umaka
Sol po ukusu
Papar po ukus
5 žlica oštrog brašna
2jaja
5 žlicakrušnih mrvica
30 gsjemenki sezama
Ulje za prženje
Tartar umak (za serviranje)
Kečap (za serviranje)

Priprema

1Začinite meso

Piletinu narežite na krupnije trake, pokapajte limunovim sokom, prelijte umakom od soje, začinite sa soli i paprom i ostavite sa strane dok pripremate druge namirnice.


2Panirajte

U dva odvojena tanjura stavite brašno, krušne mrvice i sjemenke sezama, a u treći jaja pa ih istucite s malo soli i papra. Piletinu uvaljajte u brašno, zatim umočite u jaja, a na kraju u mješavinu krušnih mrvica i sezama. 


3Pržite

U dublji lonac ili tavu, na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje. Panirano meso pržite u vrućem ulje te ga preokrenite kad poprimi zlatno - žutu boju.


4Poslužite

Gotovo meso stavljajte na papirnate ručnike da upiju višak masnoće. Piletinu sa sezamom poslužite uz tartar umak i kečap.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.