Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega rasporedite 9 do 10 žlica Nutelle. Stavite u zamrzivač na sat vremena.
U većoj posudi špatulom sjedinite omekšali maslac, šećere i vaniliju. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte mlijeko i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ne brinite se ako vam se smjesa počne grudati. Sjedinite brašno, sol i sodu bikarbonu, zatim dodajte smjesi od maslaca i mlijeka. Umiješajte čokoladu i stavite smjesu u hladnjak na 30-ak minuta.
Smjesu vadite grabilicom za sladoled, dobivene kuglice spljoštite u krug te u sredinu stavite smrznutu Nutellu. Omotajte Nutellu smjesom i zarolajte u lopticu. Ponovite postupak s ostatkom smjese – trebali biste dobiti 9 do 10 loptica.
Loptice poslažite na pripremljeni lim za pečenje te ih stavite na još 30 do 60 minuta u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U limu obloženom papirom za pečenje pecite po 5 kuglica. Pazite da između njih bude otprilike 5 cm razmaka kako vam se ne bi spojile pri pečenju. Pecite ih 9 do 12 minuta dok rubovi ne poprime zlatno smeđu boju. Pazite da kekse ne prepečete jer bi vam Nutella u sredini mogla ispasti suha.
Izvadite kekse iz pećnice te ih ostavite da se ohlade.