Kako biste dobili mlaćenicu pomiješajte toplo mlijeko s limunovim sokom i ostavite sa strane 10 minuta.
U većoj posudi pomiješajte mlaćenicu, toplu vodu, suhi kvasac i šećer pa prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.
Dodajte maslac, jaje, sol, češnjak u prahu i otprilike 120 g brašna. Sastojke miješajte drvenom kuhačom uz postepeno dodavanje ostatka brašna. Miješajte otprilike 2 do 3 minute dok se sastojci ne povežu. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite ga 2 minute.
Prebacite u lagano nauljenu posudu, okrenite par puta kako bi se nauljilo sa svih strane i prekrijte kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu otprilike 60 minuta ili dok se ne udvostruči.
Lagano namastite kalup za kruh dimenzija 23 x 12 cm.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga u oblik pravokutnika dimenzija 23 x 38 cm. Pospite sirom, ostavljajući 2 cm od rubova prazno kako bi se bolje zalijepili, a zatim zarolajte u štrucu. Oštrim nožem štrucu prerežite po dužini, a zatim ih čvrsto međusobno isprepletite. Dobro spojite i zalijepite krajeve tijesta kako se ne bi odvojili i prebacite u pripremljeni kalup. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta na toplom mjestu.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
U manjoj posudi pomiješajte rastopljeni maslac, peršin i češnjak u prahu pa njime premažite tijesto.
Stavite u pećnicu na 45 do 55 minuta, a ako primijetite da tijesto počinje dobivati boju prije vremena, prekrijte ga aluminijskom folijom.
Izvadite iz pećnice i ostavite 10 minuta da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi prije rezanja.
Narežite i poslužite.