Za ovu tortu koristite kalup promjera 26 cm. Kekse usitnite u blenderu, a maslac rastopite. Premažite kalup s malo rastopljenog maslaca, a ostatak promiješajte s razmrvljenim keksima.
Smjesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup.
U manjoj posudi promiješajte želatinu s 3 žlice vode te ostavite 10 minuta da nabubri.
Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.
Maline maknite s vatre i usitnite sa štapnim mikserom ili blenderom te dodajte želatinu dok su još vruće. Miješajte sve dok se želatina u potpunosti ne rastopi. Sirup procijedite od koštica i ostavite sa strane da se ohladi.
150 ml vrhnja za šlag pomiješajte sa želatinom te zagrijte do vrenja pa maknite s vatre i ubacite kockice bijele čokolade. Povremeno miješajući, ostavite da se čokolada rastopi i ohladi.
Ostatak vrhnja izmiksajte u šlag. Kad se šlag zgusne ubacite mascarpone, krem sir, šećer i ekstrakt vanilije te miksajte na srednjoj brzini dok se sastojci ne povežu.
Postupno dodajte ohlađeno vrhnje s čokoladom cijelo vrijeme miksajući na srednjoj brzini.
Pola smjese od sira stavite u kalup na razmrvljene kekse, poravnajte i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Na stisnutu i ohlađenu kremu, žlicom ravnomjerno rasporedite žele od malina. Ponovno stavite u zamrzivač na 20–30 minuta dok se žele u potpunosti ne stisne. Preostalu smjesu od sira ravnomjerno rasporedite po želeu od malina te stavite u zamrzivač dok pripremate glazuru.
Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. Ubacite čokoladu, promiješajte i ostavite da se ohladi.
Kada se dovoljno stisnula, tortu izvadite iz zamrzivača i nožem prođite uz rub kako bi se lakše odvojila od kalupa. Izvadite je iz kalupa.
Tortu stavite na rešetku, a ispod rešetke lim za pečenje. Prelijte je glazurom od bijele čokolade i dekorirajte malinama po želji.
Nakon toga, tortu stavite na 30 minuta u zamrzivač pa u hladnjak do posluživanja.