Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom by youtube
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom
Spoj krem sira, bijele čokolade i malina odlična je kombinacija za lagani desert. Osim samog okusa, svidjet će vam se i ova jednostavna priprema za koju nije potrebna pećnica.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 gpetit keksa
120 gmaslaca

Krema od sira

250 gmascarpone sira
500 mlvrhnja za šlag (nezaslađenog)
250 gkrem sira
100 gnasjeckane bijele čokolade
50 gšećera u prahu
1 žličicaekstrakta vanilije
5 gželatine u prahu

Žele od malina

200 gmalina, svježih ili smrznutih
50 mlvode
1 žličicašećera
15 gvanilin šećer
1½ žličiceželatine
3 žlicevode, za želatinu

Glazura

200 gnasjeckane bijele čokolade
250 mlvrhnja za šlag
100 gmalina za dekoraciju

Priprema

Podloga

1Usitnite kekse

Za ovu tortu koristite kalup promjera 26 cm. Kekse usitnite u blenderu, a maslac rastopite. Premažite kalup s malo rastopljenog maslaca, a ostatak promiješajte s razmrvljenim keksima. 


2Utisnite u kalup

Smjesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup.

Žele od malina

3Promiješajte

U manjoj posudi promiješajte želatinu s 3 žlice vode te ostavite 10 minuta da nabubri.


4Prokuhajte

Maline prokuhajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.


5Procijedite

Maline maknite s vatre i usitnite sa štapnim mikserom ili blenderom te dodajte želatinu dok su još vruće. Miješajte sve dok se želatina u potpunosti ne rastopi. Sirup procijedite od koštica i ostavite sa strane da se ohladi.

Krema od sira

6Rastopite čokoladu

150 ml vrhnja za šlag pomiješajte sa želatinom te zagrijte do vrenja pa maknite s vatre i ubacite kockice bijele čokolade. Povremeno miješajući, ostavite da se čokolada rastopi i ohladi.


7Sjedinite sastojke

Ostatak vrhnja izmiksajte u šlag. Kad se šlag zgusne ubacite mascarpone, krem sir, šećer i ekstrakt vanilije te miksajte na srednjoj brzini dok se sastojci ne povežu.


8Miksajte

Postupno dodajte ohlađeno vrhnje s čokoladom cijelo vrijeme miksajući na srednjoj brzini. 


9Rasporedite kremu i žele od malina

Pola smjese od sira stavite u kalup na razmrvljene kekse, poravnajte i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Na stisnutu i ohlađenu kremu, žlicom ravnomjerno rasporedite žele od malina. Ponovno stavite u zamrzivač na 20–30 minuta dok se žele u potpunosti ne stisne. Preostalu smjesu od sira ravnomjerno rasporedite po želeu od malina te stavite u zamrzivač dok pripremate glazuru.

Glazura

10Promiješajte

Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. Ubacite čokoladu, promiješajte i ostavite da se ohladi.


11Izvadite iz kalupa

Kada se dovoljno stisnula, tortu izvadite iz zamrzivača i nožem prođite uz rub kako bi se lakše odvojila od kalupa. Izvadite je iz kalupa. 


12Prelijte

Tortu stavite na rešetku, a ispod rešetke lim za pečenje. Prelijte je glazurom od bijele čokolade i dekorirajte malinama po želji.


13Ohladite i poslužite

Nakon toga, tortu stavite na 30 minuta u zamrzivač pa u hladnjak do posluživanja. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.