U zdjeli pomiješajte brašno i šećer. Dodajte na listiće narezani maslac , naribanu koricu limuna i prstohvat soli.
Rukama izradite mrvičasto tijesto pa dodajte jedan po jedan žumanjak. Umijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte, premjestite u prethodno namašćen i pobrašnjen lim za pečenje. Stavite peći na 165 stupnjeva 15 minuta.
U zdjeli pomiješajte opran i očišćen ribizl i šećer, rasporedite po polupečenom tijestu.
U zdjeli bjelanjke umutite u čvrsti snijeg zajedno s prstohvatom soli, Malo po malo dodajte šećer i limunov sok, cijelo vrijeme miksajući dok ne dobijete sjajnu i glatku smjesu, bez kristalića šećera.
Dobivenu smjesu bjelanjaka i šećera rasporedite po sloju ribizla pomoću gumene lopatice ili je nanesite slastičarskom vrećicom.
Kolač vratite peći na 165 stupnjeva dodatnih 20 minuta. Pečeni kolač ohladite prije rezanja.