Kolač s ribizlom i meringom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s ribizlom i meringom by Shutterstock Shutterstock

Nijemci ovaj kolač zovu Träubleskuchen i obožavaju ga. Jasno je zašto - prhka podloga, kiselkasti ribizl i slatka meringa od bjelanjaka i šećera ne mogu biti loša kombinacija.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

180 gmaslaca
150 gšećera
300 goštrog brašna
4žumanjka
1 prstohvatsoli

Nadjev

400 gribizla
50 gšećera

Meringue

4bjelanjka
150 gšećera
1 žličicalimunovog soka
1 prstohvatsoli

Priprema

Tijesto

1Pomiješajte suhe sastojke, dodajte maslac

U zdjeli pomiješajte brašno i šećer. Dodajte na listiće narezani maslac , naribanu koricu limuna i prstohvat soli.


2Izradite mrvice pa dodajte jaja

Rukama izradite mrvičasto tijesto pa dodajte jedan po jedan žumanjak. Umijesite glatko tijesto.


3Razvaljajte i stavite peći

Tijesto razvaljajte, premjestite u prethodno namašćen i pobrašnjen lim za pečenje. Stavite peći na 165 stupnjeva 15 minuta.


4Dodajte ribizle

U zdjeli pomiješajte opran i očišćen ribizl i šećer, rasporedite po polupečenom tijestu.

Meringue

5Umutite bjelanjke

U zdjeli bjelanjke umutite u čvrsti snijeg zajedno s prstohvatom soli, Malo po malo dodajte šećer i limunov sok, cijelo vrijeme miksajući dok ne dobijete sjajnu i glatku smjesu, bez kristalića šećera.


6Rasporedite meringue

Dobivenu smjesu bjelanjaka i šećera rasporedite po sloju ribizla pomoću gumene lopatice ili je nanesite slastičarskom vrećicom.


7Vratite u pećnicu

Kolač vratite peći na 165 stupnjeva dodatnih 20 minuta. Pečeni kolač ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.