Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Krumpir zagrijte u mikrovalnoj na 60 sekundi i ostavite kratko da se ohladi prije nego što ga primite u ruke.
Namjestite drveni štapić na sredinu krumpira i nježno ga provucite cijelom duljinom krumpira.
Krumpir na štapiću stavite na dasku i oprezno nožem zarežite krumpir spiralnim pokretima. Paralelno s rezanjem, drugom rukom okrećite krumpir u suprotnom smjeru sve dok ne dođete do kraja krumpira.
Nježno razdvojite i lagano razvucite listiće krumpira po sredini štapića te premažite otopljenim maslacem sa svih strana.
U posudi srednje veličine pomiješajte naribani parmezan, papar, češnjak, papriku i sol.
Krumpir stavite u posudu s parmezanom pa žlicom posipajte mješavinu po krumpiru kako bi ga u potpunosti prekrili začinima.
Krumpir stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 25 do 30 minuta.
Izvadite iz pećnice te pričekajte kratko da se ohladi.
Nježno povucite pečeni krumpir s drvenog štapića i stavite na tanjur. Posipajte s malo parmezana i svježe sjeckanim peršinom.