Špinat na mlijeku

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Špinat na mlijeku by Shutterstock Shutterstock
Možemo reći da se ljudi mogu podijeliti na one koji vole špinat i one koji ga ne vole. Ako pripadate skupini ljudi koji ga ne vole, dajte ovom receptu šansu i promijenit ćete mišljenje - postat ćete pravi ljubitelji špinata. Priprema ovog kremastog špinata je jednostavna i brza, a unatoč tome, dobit ćete zasitno i ukusno jelo. Naš prijedlog je da ga poslužite uz jaje na oko, pire krumpir i meso po izboru.

Sastojci

Broj porcija
4
40 gmaslaca
1 žlicaglatkog brašna
250 mlmlijeka
1 češanjčešnjaka, protisnut ili sitno nasjeckan
¼ žličicemuškatnog oraščića
50 mlslatkog vrhnja, po želji
Sol po ukusu
Bijeli papar po ukusu

Priprema

1 Skuhajte špinat

Špinat operite i očistite tako da mu uklonite peteljke, prokuhajte ga nekoliko minuta u kipućoj vodi, zatim ga ocijedite i zalijte hladnom vodom.


2 Sjedinite sastojke

U blenderu (ili nožem) usitnite špinat. Zagrijte tavu i maslac, dodajte brašno i kratko ga popržite, ali pazite da ne posmeđi. Dodajte hladno mlijeko, izmiješajte i ubacite češnjak. Ostavite da zakuha.


3 Dodajte špinat

Nakon što je zakuhalo, dodajte i špinat. Posolite i popaprite, dodajte i muškatni oraščić. Ako želite, možete dodati i malo slatkog vrhnja ili još malo mlijeka kako bi vam umak bio kremastiji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.