Sataraš

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Sataraš
Paprika i rajčica dva su glavna sastojka, sataraša, ovog ukusnog i laganog jela. Začine možete dodati po ukusu, poslužiti uz meso po izboru, a ako se odlučite na bezmesnu varijantu, poslužite ga uz rižu, pire krumpir ili tjesteninu.

Sastojci

Broj porcija
4
2 glavicecrvenog luka
3žute paprike babure
3zelene paprike
6rajčica
Suncokretovo ulje, za prženje
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1 Pripremite rajčice

U većem loncu zakuhajte vodu. Dok čekate da voda zakuha, rajčice malo zarežite na 4 mjesta. Nakon što je voda zakuhala, oprezno dodajte rajčice te ih ostavite dok pripremate ostale namirnice. 


2 Narežite povrće

Luk očistite pa ga narežite na ploškice. Papriku operite i očistite od sjemenki te ju narežite na trakice. 


3 Pržite

Izvadite rajčice iz vode, uklonite im kožicu i narežite ih na kockice. U veću posudu dodajte ulje za prženje i ostavite da se zagrije. Dodajte luk te ga, često miješajući, pržite na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. 


4 Sjedinite sastojke

Dodajte papriku, izmiješajte, poklopite i ostavite 15-ak minuta da krčka. Dodajte rajčicu i, povremeno miješajući, kuhajte 30-ak minuta dok tekućina malo ne ispari. Pred kraj kuhanja malo posolite i popaprite i nastavite kuhati još 5 minuta.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.