Izvadite sir iz posude na plitki tanjur pa ga djelomično usitnite viljuškom. Probajte ga da vidite je li slan.
Ukoliko je sir slan u teću stavite samo 1/2 žličice soli, 120 ml vode i 100 ml ulja pa na vatri zagrijte tu mješavinu. Ukoliko sir nije slan slobodno dodajte 2 žličice soli. Kada uzavre maknite sa vatre, dobro promiješajte da se ulje, voda i sol lijepo sjedine.
Izvadite kore iz omota.
Okruglu tepsiju* premažite uljem uz pomoć kuhinjskog (silikonskog) kista.
2 ili 3 kore stavite u tepsiju** na način da ih: postavite nasuprotno, da prelaze jedna preko druge unutar tepsije, a da njihovi krajevi vise izvan tepsije.
Kore u tepsiji prelijte sa 4 žlice pripremljene prokuhane mješavine da ne bi bile suhe. Potom uzmite 2 ili 3 kore (ovisno o promjeru tepsije) te ih zgužvane položite u tepsiju jednu do druge, pa i njih natopite sa 4 ili 5 žlica pripremljene promiješane mješavine.
Potom na zgužvane kore rasporedite polovicu pripremljenog sira (cca 250 g).
Na sir stavite još 2 ili 3 zgužvane kore pa i njih dobro natopite s 4 ili 5 žlica pripremljene mješavine. Potom na njih rasporedite preostali sir.
Krajeve kora koji vise izvan tepsije presavijte da budu unutar tepsije te ih prelijte s 5 ili 6 žlica pripremljene promiješane mješavine.
Na vrh ravno položite 1 koru, utisnite joj krajeve prateći oblik tepsije pa ju prelijte s ostatkom pripremljene mješavine da ne bi bilo suho.
Tu posljednju koru dodatno premažite kuhinjskim kistom sa malo ulja.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 30-ak min dok ne porumeni.
Poslužite toplo uz jogurt.
* tepsije većeg promjera koristite ako želite tanji burek, a manjeg promjera ako želite deblji/viši burek
** ako koristite tepsiju većeg promjera stavite 3 kore, za tepsije manjeg promjera dovoljne su 2 kore