Ljuti popečci od mrkve i kukuruza

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ljuti popečci od mrkve i kukuruza
Povrtni popečci koje radim jako često, super su i topli i hladni.

Sastojci

Broj porcija
4
3mrkve
150 gkukuruza iz konzerve
1crveni luk
2jaja
50 gparmezana
4 žliceglatkog brašna
3 žlicejogurta ili kiselog vrhnja
1 žlicasvježeg peršina, sjeckanog
½ žličicekurkume
1 žličicamljevenog čilija
sol, svježe mljeveni crni papar

Priprema

1 Pripremite povrće

Kukuruz ocijedite, a mrkvu ogulite i naribajte na većoj strani ribeža (kao jabuku). Luk nasjeckajte sitno pa izdinstajte na malo ulja.


2 Napravite smjesu za popečke

U posudi pomiješajte jaja, brašno, parmezan, jogurt ili kiselo vrhnje, sjeckani peršin, kurkumu, čili, sol i papar.


3 Dodajte povrće

U smjesu od jaja i brašna dodajte naribanu mrkvu, ocijeđeni kukuruz i dinstani luk. Izmiješajte. Ne smije biti tekuće, ne želimo da popečci budu previše kruhasti.


4 Pecite

Na tavu stavite malo ulja (ne treba nam duboko ulje), i stavite po veliku žlicu smjesu kao da radite američke palačinke. Po jednoj turi je najbolje peći tri do četiri popečka.


Pecite par minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri. Stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak ulja i poslužite uz salatu. Ja sam uz to kao umak dodala pikantni domači pindžur.