Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin.
U tavi zagrijte 2 žlice ulja, pa dinstajte luk oko 5 minuta dok ne omekša.
Dodajte češnjak, sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, slatku papriku, čili papriku, šećer i sol.
Zagrijte do vrenja uz povremeno miješanje. Smanjite vatru pa lagano kuhajte još 10-ak minuta. Umak možete pripremiti i ranije pa ga čuvati u hladnjaku.
Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Krumpir posušite kuhinjskim papirom, smjestite u kalup za pečenje i prelijte uljem. Po želji dodajte malo začina - sjetite se da je umak dobro začinjen.
Pecite otprilike 40-50 minuta, odnosno dok krumpir ne dobije lijepu zlatnu boju.
Pečeni krumpir izvadite na tanjur za posluživanje i prelijte umakom.
Ukrasite svježim peršinom.