Elote

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Elote
Elote by Shutterstock Shutterstock

Elote se radi od pečenog klipa kukuruza premazanog kremastim preljevom od majoneze, posipanog čilijem u prahu, sirom i limetom. Ovaj popularni meksički recept za kukuruz odličan je prilog za ljetne roštilje i kao samostalni snack.

Sastojci

Broj porcija
2
4klipa kukuruza
3 žlicemajoneze
2 žlicemilerama
120 gparmezana
2 žlicesoka limete
sol, papar
mješavina začina chipotle
korijander ili peršin

Priprema

1Ispecite kukuruz

Kukuruz možete peći očišćen ili u komušini. Uklonite "svilu", "niti" i pecite na srednje jakoj vatri na roštilju dok ne dobije boju sa svih strana, 20 do 25 minuta.



2Izradite preljev

U posudi pomiješajte majonezu, mileram, naribani sir, sok limete, sol i papar. Začinite po želji-ovisno o tome želite li ljuti ili blagi elote.


3Prohladite kukuruz, premažite

Pečeni kukuruz maknite s vatre, ostavite da se prohladi. Premažite preljevom i posipajte sitno nasjeckanim korijandrom ili svježim peršinom. Poslužite toplo.

 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.