Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i maslacem namastite pekač. Začinite piletinu te ju stavite u pripremljeni pekač i ubacite u pećnicu. Pecite 15 do 20 minuta.
Za to vrijeme na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Ubacite špinat te ga pirjajte 1 do 2 minute dok ne uvene, zatim sklonite s vatre. U posebnoj posudi sjedinite mlijeko i slatko vrhnje. U tavu sa špinatom dodajte nasjeckani češnjak i mješavinu mlijeka i vrhnja, zatim vratite na vatru. Ostavite da zakuha.
Nakon što je sve zakuhalo, dodajte nasjeckanu mozzarellu te miješajte dok se sir ne otopi – otprilike pola minute. Vatru smanjite te nastavite miješati dok ne dobijete kremastu smjesu. U slučaju da vam je smjesa vodenasta, pojačajte vatru i ostavite, uz stalno miješanje, da ponovno zakuha. Na taj će način ispariti sav višak tekućine. Posolite, izmiješajte i sklonite s vatre.
Meso izvadite iz pećnice te ga nadjenite kremastim umakom, nasjeckanim sušenim rajčicama i s nekoliko kriški sira. Ubacite u pećnicu te nastavite peći 15 do 20 minuta.