Krumpire dobro operite pa stavite u veći lonac napunjen vodom. Pazite da su svi krumpiri u potpunosti prekriveni vodom.
Krumpire kuhajte 45 do 50 minuta u poklopljenom loncu. Kada se skuhaju, maknite ih s vatre i pustite kratko da se ohlade.
Kada se ohlade, ogulite im koru. U većoj posudi usitnite krumpir pomoću gnječilice za krumpir ili ga naribajte pomoću ribeža.
Na podlogu stavite brašno te dodajte krumpir. Napravite malu udubinu te u nju dodajte jaje i sol. Rukama umijesite tijesto, po potrebi dodajte još brašna. Mijesite dok ne dobijete homogenu smjesu. Tijesto oblikujte u štrucu.
Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete raditi njoke. Tijesto podijelite na kriške. Svaki komad tijesta oblikujte rukama u duguljasti valjak debljine palca. Režite komadiće duljine 3 cm. Ako želite, komadiće tijesta možete utisnuti na ribež, a možete ih ostaviti i takvima kakvi jesu. Narezane njoke stavljajte na pobrašnjenu podlogu.
Zakuhajte i posolite vodu te kuhajte njoke dok ne isplivaju na površinu. Kuhajte ih u malim količinama kako se ni bi zalijepili jedni za druge.
Njoke ocijedite, prelijte s malo maslinovog ulja i servirajte uz umak po želji.