Napravite podlogu tako da sjedinite sve sastojke i utisnete smjesu u okrugli kalup za torte promjera 24 cm. Kalup, naravno, prethodno namastite. Dok pripremate nadjev, možete podlogu ostaviti u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Mikserom istucite krem sir dok ne postane pahuljast, dodavajte jedno po jedno jaje, vaniliju i šećer. Miješajte na srednjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.
Smjesu izlijte preko podloge od keksa te ubacite u pećnicu (u sredinu) i pecite 45 minuta. Torta bi trebala biti čvrsta otprilike 7 cm od ruba kalupa, a u sredini bi se i dalje trebala malo tresti poput pudinga. Ostavite ju 5 minuta na rešetki, a pećnicu ostavite uključenu.
Napravite preljev tako da sjedinite vrhnje, šećer i vaniliju. Preljev nježno razmažite po površini torte i zagladite. Ubacite u pećnicu i pecite još 10 minuta.
Izvadite kolač iz pećnice te ga ostavite u kalupu da se u potpunosti ohladi. Hlađenjem će se cheesecake u potpunosti stisnuti. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se hladi najmanje 6 sati, zatim oprezno izvadite iz kalupa i poslužite.